Tape the sound

Thursday, May 7, 2009

Lois Greenfield


Lekker estetikk med dans

Av Tom Ståle Engebretsen

- Dance is only a subject to my photograph. Lois Greenfield forteller om hennes arbeidsmåte i studio. 99% av tiden i studio er ikke planlagt. Bortsett fra rekvisitter til opptakene.

- It´s about spirit of play and proposition, forteller hun. Lois bruker mye speil eller speilreflekser. Hun fryser bildene med teknisk perfeksjonisme og estestisk glede.

- It´s a moment in time, and it´s unrepeatable.

Bildene ser ut til å være fryst i eksakt rette øyeblikk, men hun har et godt poeng av disse øyeblikkene vi ser som ikke er mulig. Det går rett og slett for fort til at øyet kan oppfatte det. Vi tror vi ser, men vi gjør det ikke.

Hun forteller masse om arbeidsrutinen sin. Men personlig blir hun aldri i det hun sier. Det er kanskje ikke alltid riktig at man kan forvente en åpenhet om personlige ting, men det var nok litt savnet.

Litt kunnskap delte hun ut og det absolutt ingenting i veien for å ta bilder fra uvant perspektiv. Selv liker Lois at bildene er som en usynlig vind, som beveger modellene rundt.

Og hennes råd til andre fotografer er at man skal holde på det man liker. Ikke vent til man er klar. Den gikk rett hjem hos meg…

Hennes fantastiske bilder ser du her: 

http://www.loisgreenfield.com